Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sauseskolen

Saus Vierge

– Du kjenner lukten fra Middelhavet
Oppskrift på Saus Vierge

Oppskrift på Saus Vierge

-
+

Saus Vierge

  • 1.00 dl ekstra virgin olivenolje
  • 1.00 stk plommetomat
  • 1.00 ss sorte oliven uten sten
  • 1.00 ss hakket basilikum
  • 1.00 ss sjalottløk
  • 1.00 fedd hvitløk
  • 2.00 ss sherryeddik

Saus Vierge

Slik gjør du

  • Tomaten deles i 4 og ta ut kjernen, kutt så i terninger.
  • Tørk tomatkjøttet på papir, del oliven i biter og grovkutt basilikum.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Lun opp olivenolje i en kjele, ha i alle ingrediensene like før servering og smak til med salt, pepper og evt mer eddik.