Frisk BBQ-saus
- 50.00 g bacon i fine terninger
- 0.50 ts fenikkelfrø, finhakket eller knust
- 1.00 ts fersk ingefær, finhakket
- 0.50 stk liten rød chili, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 50.00 g selleristang, i terninger
- 50.00 g fenikkel, i terninger
- 50.00 g sjalottløk
- 0.50 ts paprikapulver
- 150.00 g tomat, i terninger uten kjerne
- 50.00 g eple, i terninger
- 150.00 g god BBQ-saus, f.eks Sweet Baby Rays
- 3.00 ss soyasaus
- 1.00 stk vårløk, finsnittet
- 1.00 ts salt
- 0.50 stk sitron
- Evt. pepper
BBQ-saus
Slik gjør du
- Klargjør og kutt alle ingredienser.
- Stek bacon og fenikkelfrø i en vid gryte med litt rapsolje. Ha i ingefær, chili og hvitløk. Stek videre i 1 minutt og tilsett selleristang, fenikkel og sjalottløk.
- Når grønnsakene er blanke, tilsettes tomat, eple og paprikapulver. La koke sammen i 3 minutter og trekk gryten til side. Tilsett BBQ-saus, soyasaus og vårløk.
- Smak til med salt, pepper og godt med sitron.