Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sauseskolen

Kremet peppersaus

-
+

Kremet peppersaus

  • 2.00 ss sjalottløk, finhakket
  • 2.00 ts syltet grønn pepper, hakket
  • 1.00 ts smør
  • 1.00 dl hvitvin
  • 2.00 ts hvitvinseddik
  • 1.00 ts honning
  • 2.00 dl oksekraft, kjøp en type som ikke er tilsatt salt
  • 0.50 dl kremfløte
  • sort pepper og salt

Dette er en klassiker som passer veldig godt til biffen, fungerer alltid veldig godt. Lag gjerne større porsjon og frys den, da er det lett og ta opp neste gang. Varmes forsiktig opp med 1 ss vann rett fra frossen tilstand.

 

Slik gjør du:

  • Løk og pepper freses i smør, tilsett hvitvin, hvitvinseddik og honning og kok inn til 1/3.
  • Tilsett oksekraft og kok på medium varme til den tykner, ca 5 minutter.
  • Tilsett så fløte og kok i 5 minutter til, smakes til med salt og pepper.