Lammesjy med hvitløk og rosmarin
- 2.00 stk fedd hvitløk, finhakket
- 1.00 ts nøytral olje, gjerne raps eller solsikke
- 3.00 ss sjalottløk, grovkuttet
- 1.00 ts rosmarin, finhakket
- 1.00 ts honning
- 2.00 ss hvitvinseddik
- 1.00 dl hvitvin
- 2.50 dl redusert lammekraft eller oksekraft
- 1.00 ts kaldt smør til montering
- smør, sitron, salt og pepper
Dette er det ultimate valget til lammelår, dette er også en saus som har god holdbarhet og gjerne kan fryses.
Slik gjør du:
- Fres finhakket hvitløk i olje på medium varme til den er gyllenbrun, tilsett løk og fres til det er blankt.
- Tilsett rosmarin, honning og eddik, kok inn til det er nesten tørt.
- Tilsett hvitvin og reduser til det gjenstår ca. 25% før du tilsetter kraften. Kok inn til ønsket konsistens.
- Sil av og smak til helt til slutt. Monter i en terning kaldt smør, noen dråper sitronsaft, legg i noen blader finhakket rosmarin.