– Min variant er oppkalt etter tikikulturens ubestridte grunnlegger Ernest Raymond Beaumont Gantt - best kjent under navnet Don The Beachcomber, sier Anders Ugmod Bakke, daglig leder av baren Human Mote i Oslo.
– Drinken er innholdsmessig et nikk til eksotiske tikidrinker. Det eneste kullsyreholdige elementet her er øl som jeg blander med en skvett limejuice og en hjemmelaget tikiingrediens som heter Dons mix #2, som består av fersk grapefruktjuice og kanelsirup. Ølet jeg velger å blande med er Lervigs Lucky Jack Grapefrukt Pale Ale som er et helt episk sommerøl. Det er essensielt at man presser juicen fersk og ikke bruker kartongjuice fra konsentrat, sier Ugmod Bakke.
Slik gjør du
Bland fruktjuicen og sirupen i et glass eller en mugge.
Hell deretter denne blandingen og ølen samtidig over isbiter i et 0,3-0,4 liters ølglass. Pynt med en grapefruktskive.
Kanelsirup
Knus 2-4 kanelstenger og varm dem opp i en tørr kjele til de er aromatiske.
Tilsett deretter like deler vann og hvitt sukker, minimum 250 gram av hver.
Kok opp under opprøring og la deretter simre på medium varme i fem minutter.
La blandingen stå over natten og sil deretter av kanelen og oppbevar kaldt i en ren flaske. Sirupen er absolutt best de første 14 dagene, men holder ganske mye lenger enn dette i kjøleskap.