Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturdrinken

Aku Aku Chili Punch

Lær å lage Aku Akus signaturdrink
Oppskrift på Chili Punch fra baren Aku Aku

Oppskrift på Chili Punch fra baren Aku Aku

-
+

Slik lager du Aku Aku Chili Punch

  • 4.00 cl chilirom (se egen oppskrift)
  • 2.00 cl sitrongressirup (se egen oppskrift)
  • 2.00 cl ferskpresset limesaft
  • 1.00 skvett ingefærøl
  • 1.00 chili til pynt

Nok til én drink.

Slik gjør du:

  • Bland rom, sirup og limesaft i en shaker fylt med isbiter. Rist og hell over i et høyt glass sammen med isbitene fra shakeren – du trenger ikke sile.
  • Topp drinken med en skvett ingefærøl og pynt med en hel rød chili.

Chilirom

  • Knus 3–4 tørkede piri piri-chili og ha i en flaske hvit rom. La chilifruktene trekke i en time og sil.

  • Sitrongressirup

  • Hakk 3–4 sitrongresstenger og ha dem i en gryte med 750 g sukker og 7,5 dl vann.
  • Kok opp og kjøl ned. Husk å sile væsken. Kan oppbevares i kjøleskapet i en uke.