Beta Cocktail
- 8.00 cl gulrot- og pepperrotjuice
- 2.00 cl ferskpresset sitronjuice
- 4.00 cl vodka
Gulrot- og pepperrotjuice
- 3.50 cl presset gulrotsaft (skrell, press og sil to ganger)
- 2.50 cl sirup (kok opp 1 kg sukker i 8 dl vann og kjøl ned)
- 1.00 cl presset ingefær (skrell, press og sil to ganger)
- 0.50 cl ferskpresset sitronsaft (skrell, press og sil to ganger)
- 1.00 cl pepperrotinfusert Aperol (infuser 70 cl Aperol med 1/3 skrellet og grovhakket pepperrot, bruk sous vide eller la trekke i tre timer og sil to ganger). Bland alle ingrediensene.
Nok til 1,4 liter ferdig Beta Cocktail
Slik gjør du
- Hell alle ingrediensene i en shaker. Bartenderne på Himkok «kaster» drinken fra en shaker til en annen på klassisk cocktail-manér, men det er lov bare å riste den normalt om du ikke kan trikset.
- Hell over i et vanlig Old Fashioned-glass. Pynt med tørket grapefrukt, pepperrot og/eller gulrot.