Son, James’ Son
- 4 cl Jameson Black Barrel
- 1.5 cl lønne- og kardemommesirup
- 6 skvetter Angostura bitter
Lønne- og kardemommesirup
- 30 g hel grønn kardemomme
- 2 l vann
- 1 l lønnesirup
- 1 kg sukker
Angosturavafler
- 4 dl hvetemel
- 10 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 2 ts malt kardemomme
- 4 dl h-melk
- 100 g smeltet smør
- 5 stk egg
- 3 cl Angostura bitter
Hjemmelaget «nøttella»
- 1.5 kg hasselnøtter
- 4 ss salt
- 60 cl matolje
- 800 g kokesjokolade (50/50 lys og mørk)
Slik gjør du:
- Drinken blandes og røres på is i et røreglass.
Lønne- og kardemommesirup:
- Støt kardemommen og ha i en kasserolle med de andre ingrediensene. Kok opp og skru ned varmen til cirka 80 grader. La sirupen reduseres i en times tid, men sjekk at kardemommesmaken er tydelig.
Angosturavafler:
- Vaflene stekes i vaffeljern og toppes med hjemmelaget «nøttela».
Hjemmelaget «nøttella»:
- Varm hasselnøttene i ovnen i 20 minutter på 180 grader. Avskall ved å gni dem i et kjøkkenhåndkle. Ha dem i en kjøkkenmaskin og kjør til en myk paste sammen med salt, matolje og sjokolade.