Slik gjør du
Rut opp svorsiden fint. Gni inn kjøttsiden med ingefærjuice og femkrydder, og la andebrystene hvile en stund i kjøleskapet.
Stek dem kjapt på god varme på hver side, noen sekunder er nok. Legg dem i ovnen på 110 ° i cirka 15 minutter. Ta ut kjøttet og salt svorsidene med fingersalt.
Stek andebrystene videre på middels varme i stekepannen med svorsiden ned i seks–syv minutter. La dem få noen sekunder på kjøttsiden også. La kjøttet hvile på benken i fem til ti minutter før det skjæres i skiver. Denne prosessen sikrer saftig, rosa kjøtt med sprø svorskorpe.
Ingefærsaus
Fres hvitløk og ingefær i en liten gryte. Ha i resten av ingrediensene og gi et oppkok. Smak til om balansen mellom søtt, syrlig og salt er riktig, reguler med vann. Rør ut litt potetmel i vann og jevn sausen så den blir fyldigere.
Server andebryst i skiver med ingefærsausen og sauterte, gjerne asiatiske, grønnsaker tilsatt litt soyasaus, og gjerne en søtpotetpuré laget med kokosmelk, salt og hvit pepper.