Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Cavatelli med ramsløk og akkar

Pastamaskinisten
Oppskrift på cavatelli med ramsløk og akkar av Sven Erik Renaa

Oppskrift på cavatelli med ramsløk og akkar av Sven Erik Renaa

-
+

Cavatelli-deig

  • 50.00 g persille
  • 50.00 g spinat
  • 80.00 g ramsløk
  • 1.00 dl isvann
  • 300.00 g hvetemel
  • salt
  • polenta eller semule ved tillaging

Sjømat

  • 200.00 g hjerteskjell
  • 1.00 sjalottløk, finsnittet
  • 3.00 fedd hvitløk, finsnittet
  • 1.00 dl hvitvin
  • 1.00 dl fiskekraft/vann
  • 1.00 kvist timian
  • 400.00 g akkar, renset
  • olivenolje
  • salt og knust chili
  • juice av ½ sitron

Ferdigstilling

  • cavatellien fra over
  • 80.00 g smør
  • 2.00 dl kraft fra hjerteskjell
  • 30.00 g ramsløk
  • 0.50 ts knust chili
  • salt

Slik gjør du

Kjør persille, spinat og ramsløk med isvannet i en blender til en tynn jevn puré, sil massen og press alle biter gjennom. Bland med melet og kna det godt sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok til deigen er samlet til en ball. Kna sammen på benken og pakk i plastfolie. La helst hvile over natten, minst én time. Kjevle til én centimeter tykkelse og kutt

i strimler på to centimeter bredde. Kjør gjennom cavatelli-maskinen. Ha cavatellien på bakepapir som er dekket med et godt lag semule. Dekk med klede, hold kald.

Sjømat

Surr hvitløk og sjalottløk lett gyldne i litt olivenolje i to minutter. Ha i vin og kok opp, tilsett skjell og damp skjellene under lokk til de er åpnet. Sil kraften og mål opp og rens skjellene. Snitt akkaren og stek den hardt på en side til den er gylden. Krydre med salt, sitron og knust chili.

Ferdigstilling

Kok cavatellien i saltet vann cirka to minutter. Varm kraften og smør, tilsett pastaen, vend om og reduser til sausen henger på pastaen. Tilsett hjerteskjell, akkar og ramsløk. Server med ristet, knust brød som er stekt med hvitløk, salt og olivenolje.