Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Falafel

Oppskrift på falafel fra restaurant The Kasbah

Oppskrift på falafel fra restaurant The Kasbah

-
+

Falafel

  • 250.00 g kikerter, små og pene
  • en håndfull hakket frisk koriander
  • 4.00 kløfter hakket hvitløk
  • en håndfull mel
  • en håndfull sesamfrø
  • smak til med spisskummen, salt, pepper og tørket koriander
  • god olje som tåler frityr, f.eks. raps

Bløtlegg kikertene i ti til tolv timer i kaldt vann. Vask kikertene godt. Miks kikertene i kjøkkenmaskin sammen med de andre ingrediensene. Ikke kjør for lenge – massen skal være lett og «luftig». Form små boller og rull dem i sesamfrø. Friter dem i en gryte med varm olje i to og et halvt minutt, eller til de er gyldenbrune.

Server med pitabrød, tomat, rødbete, agurk, gulrotstaver og gjerne humus.