Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Köttbullar

Oppskrift på svenske kjøttboller fra restaurant Gyldene Freden i Stockholm

Oppskrift på svenske kjøttboller fra restaurant Gyldene Freden i Stockholm

-
+

Köttbullar

  • 1.00 kg kjøttdeig, blanding av storfe og svin
  • 150.00 g fløte
  • 150.00 g melk
  • 200.00 g strøbrød
  • 1.00 stor gul løk
  • 25.00 g salt
  • Svart pepper etter smak

Slik gjør du

Finhakk og stek løken blank, kjøl den deretter ned. Kjør fløte, melk, salt, svart pepper og løken i en mikser til smeten er helt glatt. Bland inn kjøttdeig, gjerne med en blandemaskin, i cirka tre minutter. Pass på at farsen aldri blir varmere enn åtte grader. Legg i en isbit hvis den blir for varm.

Rull kjøttboller og stek dem i mye smør. Server omgående med potetmos, fløtesaus og tyttebær, og gjerne hjemmesyltet agurk.

Se viner som passer til:

Okse i Vindatabasen