Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Methi curry

Krydder i tilværelsen
Oppskrift på methi curry

Oppskrift på methi curry

-
+

Methi curry

  • 750.00 g kylling i middels store biter
  • 2.00 kopper løk hakket
  • 4.00 ss ingefær- og hvitløkspasta kjøp eller lag i blender med litt olje
  • 1.00 ss grønn chili hakket
  • 1.00 ss korianderblad hakket 
  • 1.00 ss garam masala hele krydder 
  • 2.00 laurbærblad
  • 2.00 ss bukkehornkløver - kastoori methi 
  • 1.00 ss korianderpulver
  • 1.00 ss garam masala-pulver
  • 1.00 ss chilipulver
  • 1.00 ss gurkemeie
  • 1.00 kopp yoghurt
  • 2.00 ss olje
  • 2.00 ss salt
  • puré av cashewnøtter og char magaz kombinasjon av mandler, gresskarfrø, cantaloupemelonfrø og vannmelonfrø

Slik gjør du 

Varm olje i gryte. Tilsett garam masala av hele krydder og laurbærblader. Fres til kardemommefrøene begynner å sprekke. Ha i løk, fres og rør til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett ­ingefær- og hvitløks­pasta, gurkemeie, chili, koriander- og chilipulver. Fres i ett minutt. Tilsett kyllingbiter og pisket ­yoghurt, stek og rør på høy varme i ti minutter. Ha i tørket bukkehorn­kløver, garam masala, frisk koriander, salt og en kopp vann. Ha til slutt i litt char magaz-puré. Dekk gryten og kok på lav varme i ti til 15 minutter.

Server med ris, nanbrød og grønnsaker etter smak.