Methi curry
- 750.00 g kylling i middels store biter
- 2.00 kopper løk hakket
- 4.00 ss ingefær- og hvitløkspasta kjøp eller lag i blender med litt olje
- 1.00 ss grønn chili hakket
- 1.00 ss korianderblad hakket
- 1.00 ss garam masala hele krydder
- 2.00 laurbærblad
- 2.00 ss bukkehornkløver - kastoori methi
- 1.00 ss korianderpulver
- 1.00 ss garam masala-pulver
- 1.00 ss chilipulver
- 1.00 ss gurkemeie
- 1.00 kopp yoghurt
- 2.00 ss olje
- 2.00 ss salt
- puré av cashewnøtter og char magaz kombinasjon av mandler, gresskarfrø, cantaloupemelonfrø og vannmelonfrø
Slik gjør du
Varm olje i gryte. Tilsett garam masala av hele krydder og laurbærblader. Fres til kardemommefrøene begynner å sprekke. Ha i løk, fres og rør til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett ingefær- og hvitløkspasta, gurkemeie, chili, koriander- og chilipulver. Fres i ett minutt. Tilsett kyllingbiter og pisket yoghurt, stek og rør på høy varme i ti minutter. Ha i tørket bukkehornkløver, garam masala, frisk koriander, salt og en kopp vann. Ha til slutt i litt char magaz-puré. Dekk gryten og kok på lav varme i ti til 15 minutter.
Server med ris, nanbrød og grønnsaker etter smak.