Basilikumoljen
Vask basilikumen og spinaten. Kjøres ingrediensene i blender eller stavmikser.
Kok i en liten gryte, til første boble vises. Sett til side. Sil blandingen gjennom et kaffefilter mens det står kaldt. Bør brukes i løpet av 1–2 dager.
Torsken
Krydre fiskestykkene godt med salt og pepper. Stek fisken i stekepanne på høy varme med litt olje (med skinnsiden opp) i cirka to-tre minutter. Skru ned pannen til middels varme og tilsett smør, la fisken steke i smør i et–to minutter før du snur fiskestykkene i pannen. Øs smør over fisken i noen omganger, mens fisken stekes videre med skinnsiden ned. Stek videre i cirka seks minutter, men regulér etter tykkelse. Ha over litt sitronsaft.
Server torskestykket med basilikumoljen, hummuspuré, ovnstørkede tomater – og en frest grønnsaksblanding av for eksempel aubergine, sjalottløk, selleristang, hvitløk og gule rosiner, tilsmakt med salt, hvitvinseddik og sukker.