Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Pannestekt torsk og basilikumolje

Oppskrift på pannestekt torsk og basilikumolje fra Charles og De spiseri

Oppskrift på pannestekt torsk og basilikumolje fra Charles og De spiseri

-
+

Basilikumoljen

  • 100.00 g basilikum
  • 50.00 g babyspinat
  • 1.20 dl solsikkeolje
  • 2.00 cl olivenolje

Torsken

  • 600.00 g torskefilet
  • salt og pepper
  • sitron
  • 2.00 cl olivenolje
  • 20.00 g smør
  • 10.00 cl sitronsaft

Basilikumoljen

Vask basilikumen og ­spinaten. Kjøres ingrediensene i blender eller stavmikser.

Kok i en liten gryte, til ­første boble vises. Sett til side. Sil blandingen gjennom et kaffefilter mens det står kaldt. Bør brukes i ­løpet av 1–2 dager.

Torsken

Krydre fiskestykkene godt med salt og pepper. Stek fisken i stekepanne på høy varme med litt olje (med skinnsiden opp) i ­cirka to-tre minutter. Skru ned pannen til middels ­varme og tilsett smør, la fisken steke i smør i et–to ­minutter før du snur fiskestykkene i pannen. Øs smør over fisken i noen omganger, mens fisken stekes ­videre med skinnsiden ned. Stek videre i cirka seks ­minutter, men regulér etter tykkelse. Ha over litt sitronsaft.

Server torskestykket med basilikumoljen, hummus­puré, ovnstørkede tomater – og en frest grønnsaksblanding av for eksempel aubergine, sjalottløk, sel­leristang, hvitløk og gule rosiner, tilsmakt med salt, hvitvinseddik og sukker.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen