Kraft
- 3.00 kg okseben
- 1.00 kg kyllingben
- 10.00 små asiatiske løk
- 10.00 stjerneanis
- 4.00 fedd hvitløk
- 1.00 chili
- 2.00 sitrongress
- røttene fra en bunt koriander (vasket)
- 1.00 bit ingefær
- 0.50 dl fiskesaus
- salt
- sukker (helst krystallisert)
I skålen
- 200.00 g flatbiff skåret i tynne skiver
- 200.00 g risnudler, såvidt kokt i vann og silt av
- Litt fiskesaus
- Svart pepper
Tilbehør som hver gjest forsyner seg med
- limebåter
- bønnespirer
- thaibasilikum
- frisk koriander
- frisk mynte
- chilisaus
- hoisin-saus
- frisk chili
Kraft
Kok først en kraft av tr e kilo okseben og ett kilo kyllingben. Ha på vann så det dekker godt. La det først koke i 30 minutter. Kast det første kokevannet og rens bena for kjøtt og slintrer. Dette for å få klar kraft. Hell tre liter nytt vann på bena og kok opp igjen. Sil av skummet.
Rist følgende til gyldent i varm panne: ti små asiatiske løk, ti stjerneanis, fire fedd hvitløk, én chili, to sitrongress, røttene fra en bunt koriander (vasket), én bit ingefær. Ha dette i en lukket linpose i kokevannet. La koke i minst tre timer til, du skal stå igjen med cirka én liter kraft. Smak til kraften med salt og sukker – helst krystallisert sukker og ha i cirka 0,5 dl fiskesaus. Sil kraften gjennom et egnet tøystykke.
I skålen
Slå kokende kraft over kjøttskiver og nudler og smak til med fiskesaus og svart pepper. Vietnamesere liker også kokekjøtt i suppen – for eksempel høyrygg som har fått koke med kraften.