SLIK GJØR DU
Del appelsinene i seks båter med skallet på. Skjær ut fruktkjøttet og ha skallet i en kjele. Dekk med kaldt vann og kok opp. Når det koker, sil av skallet og fyll opp med nytt kaldt vann. Kok opp og sil av. Skallet skal kokes opp og siles tre ganger.
Tilsett én liter vann til skallet. Ha i sitronsaft, ingefær, glukose og 400 g sukker. Kok opp og la det småkoke under lokk i cirka 30 minutter. Gjenta fire ganger. De siste to kokingene skal være uten lokk.
Sett til avkjøling natten over.
Ta ut appelsinskallet og skjær det i ½ cm tykke strimler på langs. Legg på et kjøkkenhåndkle til avrenning. Tørk godt.
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Dypp appelsinstrimlene i sjokoladen og legg på bakepapir i kjøleskapet til sjokoladen stivner. Oppbevar i romtemperatur i en lufttett boks.