Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjokolade

Karamellkonfekt

Hjemmelagde festkarameller

Hjemmelagde festkarameller

-
+

Ingredienser

  • (Nok til ca. 40 stk.)
  • 210.00 g sukker
  • 210.00 g glukose
  • 30.00 g saltet smør
  • 3.30 dl kremfløte
  • 90.00 g mørk sjokolade, helst 70 prosent kakaomasse

SLIK GJØR DU

Kle en ildfast form med bakepapir. Finhakk sjokoladen og sett til side.

Bland alt bortsett fra sjokoladen i en kjele og kok til 116 ºC mens du rører i bunnen av kjelen. Har du ikke termometer tar du en teskje med litt av massen i kaldt vann. Den skal være så fast at den holder formen når den blir avkjølt.

Ha sjokoladen sammen med resten og rør godt sammen.

Hell massen i formen slik at den blir én centimeter tykk, og sett til avkjøling i romtemperatur. Dagen etter kan den skjæres i biter. Tips! Strø hakkede mandler, knuste kakaobønner eller tørket frukt i biter over karamellen før den stivner.

Se viner som passer til:

Sjokolade i Vindatabasen