Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

sjokolade

Nøttefri, rå og økologisk sjokoladekake

De råeste kakene
Oppskrift på nøttefri, rå og økologisk sjokoladekake av Linda Kaarstein

Oppskrift på nøttefri, rå og økologisk sjokoladekake av Linda Kaarstein

-
+

Nøttefri, rå og økologisk sjokoladekake

  • 2.00 stk modne bananer
  • 60.00 g kakao (tilsett mer om du ønsker en kraftigere sjokoladesmak)
  • 6.00 dl dadler
  • 3.00 ss agave (kan sløyfes)
  • 3.00 ss kaldpresset kokosolje
  • 3.50 dl glutenfri havregryn (ukokt)
  • smak til med Himalayasalt
  • 1.00 stk plate raw mørk sjokolade til pynt

Sjokoladesaus

  • 120.00 g agave
  • 60.00 g kokosolje
  • 60.00 g kakao

Slik gjør du

  • Start med å legge dadlene i lunkent vann (ikke over 42 grader celsius) og la de stå i en time eller til de kjennes myke.
  • Miks banan, agave, dadler og kokosolje sammen i en foodprosessor til du får en jevn og seig masse. Smak til med salt og mer kakao om ønskelig.
  • Bland inn havregryn til du får en jevn og tykk deig, og ha blandingen i en rund kakeform på cirka 24 cm. La kaken kjøle seg ned i fryseren i minst tre timer.

Sjokoladesaus

  • Lag sjokoladesaus ved å mikse agave, kokosolje og kakao i en blender, og dekorer kaken med glasuren og ønsket pynt.