Nøttefri, rå og økologisk sjokoladekake
- 2.00 stk modne bananer
- 60.00 g kakao (tilsett mer om du ønsker en kraftigere sjokoladesmak)
- 6.00 dl dadler
- 3.00 ss agave (kan sløyfes)
- 3.00 ss kaldpresset kokosolje
- 3.50 dl glutenfri havregryn (ukokt)
- smak til med Himalayasalt
- 1.00 stk plate raw mørk sjokolade til pynt
Sjokoladesaus
- 120.00 g agave
- 60.00 g kokosolje
- 60.00 g kakao
Slik gjør du
- Start med å legge dadlene i lunkent vann (ikke over 42 grader celsius) og la de stå i en time eller til de kjennes myke.
- Miks banan, agave, dadler og kokosolje sammen i en foodprosessor til du får en jevn og seig masse. Smak til med salt og mer kakao om ønskelig.
- Bland inn havregryn til du får en jevn og tykk deig, og ha blandingen i en rund kakeform på cirka 24 cm. La kaken kjøle seg ned i fryseren i minst tre timer.
Sjokoladesaus
- Lag sjokoladesaus ved å mikse agave, kokosolje og kakao i en blender, og dekorer kaken med glasuren og ønsket pynt.