Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjokolade

Sitruskonfekt

Mørk konfekt med sitruslikør

Mørk konfekt med sitruslikør

-
+

Ingredienser

  • (Nok til cirka 80 biter)
  • 280.00 g mørk sjokolade med 70 prosent kakaomasse
  • 2.00 dl kremfløte
  • 20.00 g sukker
  • 20.00 g glukose
  • 20.00 g smør, romtemperert
  • 2.00 ss sitruslikør (Grand Marnier eller Cointreau)
  • 300.00 g mørk sjokolade til dypping
  • Mandler til pynt

SLIK GJØR DU

Finhakk sjokoladen. Kok opp fløten med sukker og glukose og hell over. Rør til en glatt masse. Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott. Dersom du ikke får massen glatt og smidig, kjør den medstavmikser/matprosessor.

Avkjøl massen til den er fingervarm. Rør inn romtemperert smør og likør. Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir 1/2 cm tykk.

Sett til avkjøling natten over i 12–16 ºC. Ta massen ut av formen og kutt den i firkanter på 2 x 2 cm med skarp kniv. Varm kniven litt i varmt vann og tørk den, så er det enklere å kutte.

Dypp firkantene i smeltet mørk sjokolade og sett dem på et bakepapir. Pynt med en mandel. Sett konfekten noen minutter i kjøleskapet til den stivner. Ta den så ut av kjøleskapet og sett den i romtemperatur.

Se viner som passer til:

Sjokolade i Vindatabasen