Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjømat

Østers på to vis

Gave fra havet
Oppskrift på østers på to vis

Oppskrift på østers på to vis

-
+

Norske nostalgiøsters

  • 6 stk flatøsters
  • 5 centimeter agurk
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss dill
  • 1 ts sukker
  • 0.5 ts flaksalt
  • 2 ss 7 % eddik
  • 5 ss vann

Asiatisk østers

  • 6 stk stillehavs- eller gigasøsters
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss juzujuice/limesaft
  • 1 ts ingefær
  • 0.5 stk hvitløksfedd
  • 4 ss soyasaus
  • 0.5 ts chili (mild)
  • 1 ts frisk koriander

Nostalgiøsters – slik gjør du:

  • Bland sukker, salt, vann og eddik til det løser seg opp. Skrell agurken og fjern den løse kjernen. Finhakk det faste agurkkjøttet og sjalottløken. Bland dette i laken og la det stå 30 minutter og trekke. Hakk dillen grovt og bland den inn rett før servering. Én teskje per østers.

Asiatisk østers – slik gjør du:

  • Bland brunt sukker, soya og juzu/limesaft.
  • Finhakk ingefær, chili, hvitløk, koriander og bland dette inn i soyamiksen rett før servering. Legg én liten skje i hver østers.

Gave fra havet