Norske nostalgiøsters
- 6 stk flatøsters
- 5 centimeter agurk
- 1 stk sjalottløk
- 1 ss dill
- 1 ts sukker
- 0.5 ts flaksalt
- 2 ss 7 % eddik
- 5 ss vann
Asiatisk østers
- 6 stk stillehavs- eller gigasøsters
- 1 ts brunt sukker
- 1 ss juzujuice/limesaft
- 1 ts ingefær
- 0.5 stk hvitløksfedd
- 4 ss soyasaus
- 0.5 ts chili (mild)
- 1 ts frisk koriander
Nostalgiøsters – slik gjør du:
- Bland sukker, salt, vann og eddik til det løser seg opp. Skrell agurken og fjern den løse kjernen. Finhakk det faste agurkkjøttet og sjalottløken. Bland dette i laken og la det stå 30 minutter og trekke. Hakk dillen grovt og bland den inn rett før servering. Én teskje per østers.
Asiatisk østers – slik gjør du:
- Bland brunt sukker, soya og juzu/limesaft.
- Finhakk ingefær, chili, hvitløk, koriander og bland dette inn i soyamiksen rett før servering. Legg én liten skje i hver østers.