Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjømat

Pannestekt filet av skrei

Oppskrift på pannestekt skrei

Oppskrift på pannestekt skrei

-
+

Oksehalesaus

  • 2.00 kg oksehaler delt i skiver
  • 1.00 løk
  • 1.00 gulrot
  • 1.00 fedd hvitløk
  • 50.00 g purreløk
  • 5.00 ss tomatpuré
  • 1.00 laurbærblad
  • 1.00 ts hel pepper
  • 4.00 dl rødvin
  • 1.00 sjalottløk (finhakket)

Skrei

  • 800.00 g høyrygg av skrei
  • 150.00 g grovsalt

Potetmos med jordskokkbiter

  • 10.00 mandelpoteter
  • 2.00 dl melk
  • 2.00 ss smør
  • 8.00 jordskokker
  • Melk til koking av jordskokkene

Stekt rogn

  • 200.00 g fersk skreirogn
  • 2.00 ss salt
  • 1.00 laurbærblad
  • 4.00 hele pepperkorn

Med potetmos med jordskokk, stekt rogn og oksehalesaus

Slik gjør du

Brun oksehalene sammen med grønnsakene og tomatpureen i stekeovnen. Ha så alt, unntatt vin og sjalottløk, i en kjele og dekk med kaldt vann. Sett til koking i fire timer til kjøttet begynner å dette av benet. Sil av kraften. Plukk kjøttet av oksehalene.

Finhakk sjalottløken og surr den lett i smør, tilsett rødvin. Kok ned til det får en marmeladelignende konsistens. Ha i oksehalekraften og la dette redusere til halvparten.

Legg kjøttbitene i sausen, rør inn litt kaldt smør og saften av ½ sitron, og smak til med salt og pepper. Sausen kan lages noen dager i forveien.

 

Skrei

Ha grovsaltet over og under skreien 20 minutter før den skal stekes. Skyll av saltet og tørk fisken godt med tørkepapir. Fisken deles i fire biter.

Stek fisken i olje med skinnsiden ned. Når fisken begynner å bli ferdig, snu den og tilsett smør, øs noen ganger smøret over fisken før servering.

 

Potetmos

Skrell og kok potetene møre (uten salt.) Hell av vannet, mos potetene og rør inn varm melk og smør. Smak til med salt og pepper.

Jordskokkene renses og kuttes i biter, kokes møre dekket av melk. Sil av melken og bland bitene i potetmosen.

 

Stekt rogn

Skyll rognen godt, dryss over salt. Pakk rognen inn i bakepapir og legg den i en kjele. Kokende vann helles over til rognen er dekket. Koketid ca. 30 minutter. Avkjøl.

Rens rognen, del opp i skiver som stekes i smør.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen