Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjømat

Vinays skalldyrsuppe

– Har du to eiendomsmeglere en kveld, setter du dem ikke ved siden av hverandre
Lars Erik Underthun fra Feinschmecker gir deg oppskrift på Vinays skalldyrsuppe

Lars Erik Underthun fra Feinschmecker gir deg oppskrift på Vinays skalldyrsuppe

-
+

Vinays skalldyrsuppe

  • 500 g skall av skalldyr
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 sjalottløk
  • Persillekvister
  • 1 stjerneanis
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 laurbærblad
  • 250 g rotgrønnsaker i terninger
  • 4 ss brandy
  • 1 ss tomatpurè
  • 2 l melk
  • 1 l kremfløte
  • 2 ss solsikkeolje
  • Salt og kvernet hvit pepper

Slik gjør du:

  • Brun skalldyrskallene i ovn i 15 minutter på 150 °C. Ha grønnsakene i en kasserolle med solsikkeolje og tomatpuré, og la det frese på svak varme i 15 minutter. Tilsett skalldyrskallene. Hell i brandy og flamber. Tilsett melk og fløte og kok opp. La det småkoke i halvannen time. Skum av ved behov.
  • Sil av suppen og kok godt opp. Suppen kan eventuelt reduseres ytterligere for en kraftigere smak.
  • Kjør suppen i hurtigmikser, og smak til med salt og pepper rett før servering.