Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Skalldyr

Grillet kongekrabbe med grapefruktsaus

Bitre eksperimenter
Oppskrift på kongekrabbe

Oppskrift på kongekrabbe

-
+

Kongekrabbe

  • 1.00 stk kongekrabbe
  • 5.00 stk grapefrukt, juicet
  • 100.00 g rapsolje
  • saften fra 1/2 sitron

Slik gjør du

  • Rens kongekrabben og grill i cirka 30 sekunder;  den skal være litt lun i midten. 
  • Smak til med litt salt og sitron når den er ferdig og kutt i cirka 1 centimeter tykke skiver. 
  • Reduser juicen til den har tyknet og tilsett sakte olje mens du hele tiden pisker sausen. Den skal tykne til en emulsjon. 
  • Smak til med litt sitron og salt.
  • Server med en salat på grapefrukt, høvlet reddik, thaibasilikum og litt finrevet grapefruktskall. 
Bitre eksperimenter