Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Julesirup

-
+

Julesirup

  • 1.5 l vann
  • 2 kg sukker
  • 10 g hel svart pepper
  • 6 stk stjerneanis
  • 4 stk kanelstenger
  • 5 g grønn kardemomme
  • 2 stk tørket rød chili
  • 5 stk laurbærblad
  • 10 stk nellikspiker
  • skall av 1 appelsin

– Dette er en kryddersirup jeg har brukt i mange år, og til mye forskjellig. Kanel og nellik, samt kardemomme, gir unektelig en smak av jul, mens chilien gir et lite sting som nesten er litt forfriskende i julestrien. Denne har nesten uendelig holdbarhet på glassflaske, og jeg bruker den året rundt – selv om høst og vinter er den perfekte kombinasjonen.

Slik gjør du:

  • Ha alle krydderiene i en kjele, og rist på middels varme til det ryker lett og duften sprer seg i rommet. De må ikke svi, men tåler litt varme.
  • Tilsett vannet i kjelen, og la det få et kjapt oppkok.
  • Skru ned varmen, og hell i sukkeret. Kan røres om forsiktig, men la den stå i fred på lav varme til sukkeret er helt oppløst.
  • Sil av krydderiene, og hell over på glassflasker.
  • Den har nesten uendelig holdbarhet.