Balsamicobakte rødbetsalat med hasselnøtter
- 400.00 g rødbeter
- 2.00 stk fedd hvitløk, tynne skiver
- 4.00 ss balsamicoeddik
- 4.00 ss olivenolje
- 0.50 ts knuste fennikelfrø
- salt
- pepper
- 150.00 g salatblader, gjerne feltsalat eller salatmix
- 0.50 sitron, saften
- 1.00 dl ristete hasselnøtter eller flere, hakket
Slik gjør du
- Skrell rødbetene og del dem i fire. Skrell og skjære sjalottløk og hvitløk i tynne skiver.
- Legg rødbeter, hvitløk og fennikel i en ildfast form. Drypp over eddik og olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn i ca 30 minutter eller til rødbetene er helt møre.
- Anrett rødbeter på fat med salat. Skvis noen dråper sitronsaft og strø over hakkete hasselnøtter.