Friterte poteter
- 8.00 stk store astrix-poteter
- 100.00 g cherrytomater
- 2.00 pk. mozzarella
- solsikkeolje
- salt
Avocadokrem
- 2.00 stk modne avocadoer
- lime
- salt og pepper
Marinerte chilireker
- 600.00 g ferske reker
- 3.00 stk chili
- litt fersk dill
- 1.00 ss rømme eller crème fraîche
- solsikkeolje
- lime
- salt og pepper
Slik gjør du
- Skrell, vask og kutt potetene i skiver.
- Varm opp olje i en høy gryte til 180 grader.
- Friter potetene først en gang, til de bli myke, legg på papir
- Friter så en gang til, til potetene er gyllenbrune og salt dem.
- Vask og kutt tomatene og riv mozzarellaene i små biter.
- Bland sammen med poteter og de marinerte rekene.
Avocadokrem
- Knus avocadoene med en gaffel til en grov mos, smak den til med lime, salt og pepper.
Marinerte chilireker
- Grill eller bak chiliene i ovn til de blir litt svarte.
- Finkutt chili og dill og bland dem med olje og rømme til en tykk marinade, smak til med limejuice og salt, pepper.
- Skrell rekene og bland dem inn i marinaden.