Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Granita

Lær å lage sommerlunsj på italiensk vis
Slik lager du granita

Slik lager du granita

-
+

Sitron-granita

  • 150 g sukker
  • 3 dl vann
  • 1.5 dl sitronsaft (økologisk)
  • 1 ss fint revet sitronskall
  • 0.5 ts flaksalt

Jordbær og pepper-granita

  • 500 g jordbær
  • 2 dl vann
  • 100 g sukker
  • 0.25 ts grovmalt svart pepper
  • 4 ss sitronsaft

Granita kan lages på alt av god væske. Frukt, bær, vin og kaffe.

Sitron-granita:

  • Skyll sitronen godt, finriv det ytterste skallet. Bland vann, salt, sitronsaft, sitronskall og sukker i en bolle til sukkeret er løst opp. Frys som beskrevet under.

Jordbær og pepper-granita:

  • Bland alt sammen med en stavmikser. Frys som beskrevet under.

Frysing:

  • Sett en vid form i fryseren før du begynner. Hell væsken i en form så det er maks to centimeters dybde. Frys inn til det er halvveis fryst, cirka 45 minutter.
  • Rør rundt i formen med en gaffel, slik at det blir grynete slush. Sett formen inn igjen og vent til det er helt fryst, cirka 45 minutter til.
  • Ta formen ut og skrap slik at du får mange smulede iskrystaller.
  • Server granitaen eller oppbevar den tildekket i fryseren – den kan stå i flere dager. Serveres i et glass og spises med skje.