Granita kan lages på alt av god væske. Frukt, bær, vin og kaffe.
Sitron-granita:
- Skyll sitronen godt, finriv det ytterste skallet. Bland vann, salt, sitronsaft, sitronskall og sukker i en bolle til sukkeret er løst opp. Frys som beskrevet under.
Jordbær og pepper-granita:
- Bland alt sammen med en stavmikser. Frys som beskrevet under.
Frysing:
- Sett en vid form i fryseren før du begynner. Hell væsken i en form så det er maks to centimeters dybde. Frys inn til det er halvveis fryst, cirka 45 minutter.
- Rør rundt i formen med en gaffel, slik at det blir grynete slush. Sett formen inn igjen og vent til det er helt fryst, cirka 45 minutter til.
- Ta formen ut og skrap slik at du får mange smulede iskrystaller.
- Server granitaen eller oppbevar den tildekket i fryseren – den kan stå i flere dager. Serveres i et glass og spises med skje.