Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Grillede grønne asparges

Sommermat med Björn Svensson
Oppskrift på grillede grønne asparges

Oppskrift på grillede grønne asparges

-
+

Grillede grønne asparges

  • 2.00 stk bunter grønn asparges (gjerne norsk om du får tak i)
  • salt
  • pepper
  • sitron

Ostesaus

  • 90.00 g smør
  • 60.00 g hvetemel
  • 4.00 dl melk
  • 150.00 g Västerbotten eller annen lagret fast ost
  • salt
  • pepper

Grønnsaker

  • 2.00 stk neper
  • 1.00 stk spisskål
  • hele sylteagurk
  • 1.00 potte med karse
  • 4.00 skiver godt brød
  • 1.00 stk sitron

Slik gjør du

  • Skrell asparges og kutt bort de nederste centimeterne. Grill dem hardt på en kullgrill eller gassgrill i to til tre minutter. 
  • Har du ikke tilgang på grill, kan også en grillpanne på komfyren fungere helt fint.  
  • Smak til aspargesen med salt, pepper og litt sitron.

Ostesaus

  • Smelt smør i en kjele, tilsett mel og visp sammen.
  • Spe på med melk til en tykk hvit saus. 
  • Tilsett revet ost og smak til med salt og pepper.

Grønnsaker

  • Kutt neper og kål i terninger og blansjer dem i saltvann i noen minutter.
  • Toast brødet og anrett asparges, kuttede sylteagurker sammen med neper og kål.
  • Server sammen med toast og hell over ostesaus.