Grillede grønne asparges
- 2.00 stk bunter grønn asparges (gjerne norsk om du får tak i)
- salt
- pepper
- sitron
Ostesaus
- 90.00 g smør
- 60.00 g hvetemel
- 4.00 dl melk
- 150.00 g Västerbotten eller annen lagret fast ost
- salt
- pepper
Grønnsaker
- 2.00 stk neper
- 1.00 stk spisskål
- hele sylteagurk
- 1.00 potte med karse
- 4.00 skiver godt brød
- 1.00 stk sitron
Slik gjør du
- Skrell asparges og kutt bort de nederste centimeterne. Grill dem hardt på en kullgrill eller gassgrill i to til tre minutter.
- Har du ikke tilgang på grill, kan også en grillpanne på komfyren fungere helt fint.
- Smak til aspargesen med salt, pepper og litt sitron.
Ostesaus
- Smelt smør i en kjele, tilsett mel og visp sammen.
- Spe på med melk til en tykk hvit saus.
- Tilsett revet ost og smak til med salt og pepper.
Grønnsaker
- Kutt neper og kål i terninger og blansjer dem i saltvann i noen minutter.
- Toast brødet og anrett asparges, kuttede sylteagurker sammen med neper og kål.
- Server sammen med toast og hell over ostesaus.