Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Hylleblomstgravet laks med dillstuet potet

Gravlaks + hylleblomst = sommer
Oppskrift på gravet laks med hylleblomst

Oppskrift på gravet laks med hylleblomst

-
+

Hylleblomstgravet laks

  • 1.00 stk side fersk laksefilet med skinn
  • 2.00 dl sukker
  • 1.00 dl salt
  • 20.00 stk hele svarte pepperkorn
  • 20.00 stk hele tørkete korianderfrø
  • 1.00 stk bunt dill
  • 6.00 stk store klaser av hylleblomst

Dillstuet potet

  • 800.00 g små poteter
  • 4.00 ss salt
  • 50.00 g smør
  • 3.00 ss hvetemel (evt. maizena)
  • 3.00 dl fløte
  • 6.00 dl melk
  • 1.00 stk grønt fast eple
  • 1.00 stk bunt hakket dill
  • salt og pepper

 

Varm opp fløten og melken sammen i en gryte uten å koke. Smelt smøret i en gryte og tilsett hvetemel under pisking. Hell i den varme fløtemelken litt av gangen, men raskt. La koke opp og kok i cirka 3 minutter. Smak til med salt og pepper, ha i eple i terninger hakket dill og oppskåret potet.