Hylleblomstgravet laks
- 1.00 stk side fersk laksefilet med skinn
- 2.00 dl sukker
- 1.00 dl salt
- 20.00 stk hele svarte pepperkorn
- 20.00 stk hele tørkete korianderfrø
- 1.00 stk bunt dill
- 6.00 stk store klaser av hylleblomst
Dillstuet potet
- 800.00 g små poteter
- 4.00 ss salt
- 50.00 g smør
- 3.00 ss hvetemel (evt. maizena)
- 3.00 dl fløte
- 6.00 dl melk
- 1.00 stk grønt fast eple
- 1.00 stk bunt hakket dill
- salt og pepper
Varm opp fløten og melken sammen i en gryte uten å koke. Smelt smøret i en gryte og tilsett hvetemel under pisking. Hell i den varme fløtemelken litt av gangen, men raskt. La koke opp og kok i cirka 3 minutter. Smak til med salt og pepper, ha i eple i terninger hakket dill og oppskåret potet.