Slik gjør du:
- Kok opp vann, hell i sagogryn og la koke i seks minutter (grynene vil beholde den runde fasongen).
- Samtidig som sagogrynene koker, kok opp melk, kokosmelk og sukker i en kjele. Etter fem minutter heller du sagogrynene i en sil, deretter over i kokosmelken. Koke videre på lav varme i åtte minutter, trekk kjelen av varmen og la den trekke til romtemperatur før den avkjøles tildekket i kjøleskap. Her stivner den noe, så man kan eventuelt bruke en skje melk til å slå den litt løs før servering.
- Toppe sagogrynene med dine favorittfrukter marinert i limesukker og koriander.
Fritert ris:
- Spre vanlig kokt jasminris ut på bakepapir og la stå i ovn på 70 grader til det er knusktørt, cirka tre timer.
- Varme opp en kjele med solsikkeolje til 190 grader. Hell i risen og la den blåse seg opp (cirka fem–seks sekunder) før den løftes ut på kjøkkenpapir slik at oljen trekker ut.
Limemarinert mango:
- Riv det ytterste grønne skallet av en lime. Blande dette med sukker og kna det hardt sammen med fingertuppene – eller aller helst i en morter. Sukkeret blir nå mykt, grønt og fantastisk godt på mango.
- Dryss over rikelig med limesukker på mangoen før den legges på den kalde kokos-sagogrøten.
- Dryss over fritert ris.