Pane cunzato
- 300 g mel
- 100 g maismel
- 0.5 pakke fersk gjær
- 8 g salt
- 5 g sukker
- 5 ss sukker
- 5 ss olivenolje
- 3.75 dl vann
Topping
- 3 stk bøffelmozzarella à 250 g
- 600 g modne tomater (i alle farger)
- 1 stk småsalat
- 100 g hakkede pistasjkjerner
- 1 liten rødløk
- 0.5 dl olivenolje
- 2 ss balsamicoeddik
- 1 neve basilikumblader
- 3 ss kapers
- 300 g italiensk spekeskinke
- flaksalt og grovmalt svart pepper
Slik gjør du:
- Bland lunkent vann, gjær, salt, mel, maismel og olje til en løs deig.
- Smør en 25 centimeters springform med olivenolje, dryss litt mel i. Hell deigen i formen og dekk til med plastfolie. La heve i romtemperatur til dobbel størrelse før den stekes i cirka 30 minutter i ovn på 190 grader.
- Ta ut, avkjøl i fem minutter, fjern formen og løsne bunnen fra bunnen. Del brødet horisontalt i tre like tykke skiver med en lang brødkniv.
- Skal cunzatoen spises en annen dag, legger du den i kjøleskapet. Pensle brødet med litt olivenolje og grill det kjapt eller varm det i ovn før servering.
- Del brødet i «pizzastykker», legg dem på en tallerken og topp med godsakene.
Topping:
- Begynn med noen salatblader og basilikum i bunnen.
- Del tomatene og bland dem med salt, olje, kapers, tynne skiver rødløk og svart pepper. La dem marineres i fem minutter før de legges på.
- Spre skinken utover – eller kaldkokt makrell, røkt laks, tunfisk eller grillede grønnsaker.
- Del mozzarellaene i store biter. Dryss på hakket pistasj og litt salt. Drypp noen dråper olivenolje og balsamico på toppen.