Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Pane cunzato

Lær å lage sommerlunsj på italiensk vis
Slik lager du pane cunzato

Slik lager du pane cunzato

-
+

Pane cunzato

  • 300 g mel
  • 100 g maismel
  • 0.5 pakke fersk gjær
  • 8 g salt
  • 5 g sukker
  • 5 ss sukker
  • 5 ss olivenolje
  • 3.75 dl vann

Topping

  • 3 stk bøffelmozzarella à 250 g
  • 600 g modne tomater (i alle farger)
  • 1 stk småsalat
  • 100 g hakkede pistasjkjerner
  • 1 liten rødløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 neve basilikumblader
  • 3 ss kapers
  • 300 g italiensk spekeskinke
  • flaksalt og grovmalt svart pepper

Slik gjør du:

  • Bland lunkent vann, gjær, salt, mel, maismel og olje til en løs deig.
  • Smør en 25 centimeters springform med olivenolje, dryss litt mel i. Hell deigen i formen og dekk til med plastfolie. La heve i romtemperatur til dobbel størrelse før den stekes i cirka 30 minutter i ovn på 190 grader.
  • Ta ut, avkjøl i fem minutter, fjern formen og løsne bunnen fra bunnen. Del brødet horisontalt i tre like tykke skiver med en lang brødkniv.
  • Skal cunzatoen spises en annen dag, legger du den i kjøleskapet. Pensle brødet med litt olivenolje og grill det kjapt eller varm det i ovn før servering.
  • Del brødet i «pizzastykker», legg dem på en tallerken og topp med godsakene.

Topping:

  • Begynn med noen salatblader og basilikum i bunnen.
  • Del tomatene og bland dem med salt, olje, kapers, tynne skiver rødløk og svart pepper. La dem marineres i fem minutter før de legges på.
  • Spre skinken utover – eller kaldkokt makrell, røkt laks, tunfisk eller grillede grønnsaker.
  • Del mozzarellaene i store biter. Dryss på hakket pistasj og litt salt. Drypp noen dråper olivenolje og balsamico på toppen.