Ribbe de La Vera
- 2 kg tynnribbe/bok/nakke fra glade griser
- 1 stk hvitløk
- 4 ss pimentón de La Vera picante
- 1 ss salt
- 1 ss knuste korianderfrø
- 12 stk tørkede aprikoser
Patatas bravas
- 1 kg melne poteter
- 5 dl solsikkeolje
- salt
Aioli med piquillo
- 5 stk piquillos (hermetisk paprika)
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk eggeplomme
- 1 stk eggehvite
- 2 dl solsikkeolje
- 2 ss sherryeddik
- 1 ts salt
- 1 ts tørket oregano
- 1 klype kajenne
- 4 ss olivenolje
Crispy sommerkål
- 1 stk sommerkål
- 2 ss olivenolje
- 2 ss limesaft
- 1 ts flaksalt
Slik gjør du:
- Skjær svoren av ribben og fjerne bena. Beholder du bena, må tilberedningstiden økes med rundt 45 minutter.
- Snitt spor med én centimeters dybde og én centimeters mellomrom på kryss og tvers av ribben. Gni salt, pimentón de La Vera og knuste korianderfrø godt inn i hele ribben. Del hvitløken i to og legg oppå ribben.
- Legg ribben i en form og sett den i én time på indirekte varme på en kullgrill som holder cirka 160 grader. Snu ribben og la den ligge i én time til.
- Snu den tilbake igjen og legg 12 tørkede aprikoser i formen, la den stå i 45 minutter til. Aprikosene blir til myke søte smaksbomber.
- La ribben avkjøles i 15 minutter før den skjæres i skiver på cirka to centimeter.
- Topp med noen skjeer stekesjy, hvitløk og aprikoser.
Patatas bravas:
- Skjær potetene i biter på cirka tre ganger tre centimeter og skyll dem i fem minutter.
- Kok dem deretter i vann til de er så vidt møre. Hell av vannet og la dem avkjøles utildekket på et brett, til romtemperatur. Rett før servering friteres de i 180 grader varm solsikkeolje i tre til fem minutter. Dryss på nok salt.
Aioli med piquillo:
- Stek piquillos og hvitløk lysebrunt i olivenolje i en panne. Avkjøl til romtemperatur og ha i et litermål. Hell over sherryeddik og egg og miks til en suppe med stavmikser. Spe inn solsikkeoljen mens du mikser. Smak til med salt, syre, oregano og kajenne.
Crispy sommerkål:
- Del kålen i fire. Gni den inn med olje og grill slik at den får farge rundt hele. Den skal fortsatt være sprø og rå i kjernen. Press over rikelig med limesaft og dryss på salt.