Syltet rødbet
- 12.00 stk mellomstore rødbeter
- 400.00 g sukker
- 400.00 g hvitvinseddik
- 400.00 g vann
- 2.00 stk stjerneanis
- 4.00 stk laurbærblad
- 6.00 stk hvite pepperkorn
- 1.00 stk pepperot i tynne skiver
Hyllebærkapers
- 2.00 dl grønne hyllebær
- 1.00 dl grovt salt
- 1.00 dl 12 % eddik
- 4.00 dl vann
- 1.50 ss sukker
Salaten
- rødbetene
- 250.00 g fetaost av god kvalitet
- 100.00 g mandler
- olivenolje
- svart pepper
- fingersalt
- balsamicoeddik
- 1.00 stk pakke karse
- 4.00 ss nedlagte hyllebær (alternativt kapers)
La stå i romtemperatur til det har kjølnet. Oppbevares svalt.
Hell over i rene, varme, små sylteglass, sett på lokk og oppbevar svalt.
Del rødbeter og fetaost i grove biter og bland sammen alle ingredienser.