Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Sommermat: Grillet surdeigsbrød med tomat og sardiner

Disse ingrediensene får tomatsalaten til å skinne

-
+

Grillet surdeigsbrød med tomat og sardiner

  • 400 g tomat
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 100 g Marcona-mandler (eller vanlige mandler eller hasselnøtter)
  • 1 boks sardiner
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 50 g gressløk
  • 2 stk mozzarella
  • olivenolje
  • salt
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  • Kutt tomatene i to og bland inn finkuttet rødløk og hvitløk.
  • Smak til salaten med olivenolje og salt.
  • Grill surdeigsbrødskivene ved høy varme eller stek dem i en stekepanne.
  • Grovhakk mandlene og finhakk gressløken.
  • Smør et lag smør på skivene og legg på tomatblandingen – det skal se rikelig ut.
  • Riv mozzarella med hendene og legg på sammen med skiver av sardiner.
  • Topp med gressløk og mandler, og dryss over maldonsalt og olivenolje.