Marinert kylling
- 600.00 g utbenet kyllinglår eller filet
- 1.00 dl yoghurt
- 1.00 stk chili
- 1.00 bunt koriander
- salt
- pepper
- 1.00 dl potetmel
- 1.00 dl maisenna
- 2.00 l solsikkeolje
- 1.00 dl sweet chilisaus
Avocadodip
- 2.00 stk avocado
- 1.00 dl crème fraîche
- 1.00 stk chili
- 1.00 stk lime
- 0.50 potte koriander
- salt
Salat
- 1.00 ss svarte sesamfrø
- 1.00 dl hakket peanøtter
- 1.00 stk chili
- 2.00 stk vårløk
- 0.50 potte koriander
- 1.00 stk lime
Slik gjør du
- Kutt kyllingen i mindre biter og mariner i yoghurt, chili, koriander, salt og pepper. La det stå i to timer, om mulig.
- Bland maisenna og potetmel i en bolle og vend inn kyllingen.
- Friter kyllingbitene i en kjele med solsikkeolje på 180 grader til de blir gyllen og sprø.
- Legg kyllingbitene på papir for avrenning.
- Vend dem sammen med sweet chilisaus.
Avocadodip
- Mos og knus avocadoene, finkutt én chili og bland sammen med én dl crème fraîche.
- Finkutt halvparten av en stor potte koriander og bland det inn sammen med juice fra én lime.
- Smak til med salt.
Salat
- Hakk peanøtter, koriander, vårløk og chili og bland sammen.
- Vend salaten sammen men kyllingen og server sammen med limebåter.