Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Søndagsmiddag

Lun eplekake med kanelkrem

Oppskrift på lun eplekake fra Bent Stiansen

Oppskrift på lun eplekake fra Bent Stiansen

-
+

Lun eplekake med mandler

  • 250.00 g Kransekakemasse eller grov marsipan
  • 150.00 g Sukker
  • 200.00 g Mykt smør
  • 200.00 g Egg
  • 50.00 g Hvetemel
  • 600.00 g Syrlige epler
  • 1.00 ss Malt kanel
  • 100.00 g Mandler

Kanelkrem

  • 3.00 dl Crème fraiche
  • 2.00 ss Sukker
  • 2.00 ts Malt kanel

Klassisk lun eplekake

Du kan lage denne kaken noen dager før og lune den opp ved servering.

Varm oven til 170 grader varmluft.

Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser.

 Tilsett sukker og pisk godt sammen.

Tilsett én og én spiseskje med mykt smør og pisk godt inn.

Deretter spes litt og litt egg inn i massen under pisking. Tilslutt siktes hvetemel inn i massen og blandes inn.

Smør en rund kakeform og dryss den med hvetemel.

Skrell eplene, stikk ut kjernehuset og del eplene i båter med en bredde på 1 cm. Bland eplebåtene med malt kanel. Ha kakemassen i den smurte formen og dytt inn alle eplebåtene i kakemassen.

Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den i ovnen ved 170 grader varmluft i 40 minutter. Avkjøl kaken på en rist og server med kanelkrem.

Dryss gjerne kaken med litt melis ved servering, for dekorens skyld.

Drikketips

Både søt eplemost og kaffe vil passe godt til denne desserten. Dersom man vil ha vin vil en tysk eller østerriksk Trockenbeerenauslese være godt følge.

Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk kremen til den blir nesten stivpisket.