Oppskrift på hvit steinsopp-pizza
- 0.50 kg hvetemel
- 3.00 dl vann (ca)
- 5.00 g fersk gjær
- 15.00 g salt
Saus
- 1.00 beger crème fraîche
- 2.00 fedd hvitløk, hakket
- 1.00 kvast timian
- 0.25 ts salt
Fyll
- 4.00 pene steinsopp
- litt olivenolje
- 20.00 skiver pancetta
- 12.00 ss ost etter smak, for eksempel mozzarella og parmesan
Nok til fire pizza
Slik gjør du:
Bunn:
(etter Morten Schakendas grunnoppskrift)
- Elt vann og mel i tre minutter, dekk til og la stå i én time.
- Tilsett gjær og salt, og elt i cirka 15 minutter. Sett til heving i én til to timer.
- Del deigen i fire, dekk til og la heve i 45 minutter til. Kjevle tynne pizzabunner og prikk dem.
Saus:
Kok opp i cirka to minutter. Fjern kvasten.
Fyll:
- Varm ovnen til den høyeste temperaturen du har. La stekebrettet stå i ovnen mens den varmes opp.
- Kjevle ut pizzabunnen. Ha den over på varmt stekebrett. Smør saus på den første bunnen. Ha på ost. Skjær steinsoppen i fine skiver på langs og legg på pizzaen. Pensle dem med litt olivenolje. Legg på pancettaskiver og stek til gyllen. Lag resten på samme måte.