Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Breakfast casserole

Denne frokosten varer hele dagen
Angela Taliaferros oppskrift på breakfast casserole

Angela Taliaferros oppskrift på breakfast casserole

-
+

Breakfast casserole

  • 4.50 poteter
  • 50.00 g smør og nok til å smøre formen
  • 450.00 g fersk pølsedeig fra pølsemaker eller 400 g svinekjøttdeig
  • 450.00 g bacon
  • 1.00 klype kajennepepper
  • 1.00 klype nellikpulver
  • 0.24 ts tørket ingefær
  • 2.00 never finhakket salvie eller 2 ts tørket salvie
  • valgfrie krydder og grønnsaker (som vårløk, gressløk, finhakket chili, jalapeño)
  • 1.50 dl løk
  • 1.00 rød eller grønn paprika
  • 6.00 store egg
  • 300.00 g revet ost (gjerne cheddar eller mozzarella)
  • 3.00 dl cottage cheese
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 ts pepper

Slik gjør du

  • Potetbunn: Riv potetene og skyll godt i vann. Tørk i en salatspinner og legg på et kjøkkenhåndkle til alt vann er fjernet. 
  • Smør en form på cirka 22 x 32 cm. Bland potetene med 50 g smeltet smør. Press potetene ned i bunnen og opp langs veggene i formen til cirka 1 cm tykkelse overalt. 
  • Fyll: Stek kjøttdeig og bacon, tilsett krydderet. Avkjøl. 
  • Stek løk og paprika og bland med kjøttet.
  • Visp egg, revet ost og cottage cheese, tilsett i kjøttblandingen. Salt og pepre til slutt.
  • Hell blandingen oppå potetene og stek i ovn i cirka 1 time på 200 grader. Følg med på fargen, senk temperaturen om den blir for brun på toppen.