Breakfast casserole
- 4.50 poteter
- 50.00 g smør og nok til å smøre formen
- 450.00 g fersk pølsedeig fra pølsemaker eller 400 g svinekjøttdeig
- 450.00 g bacon
- 1.00 klype kajennepepper
- 1.00 klype nellikpulver
- 0.24 ts tørket ingefær
- 2.00 never finhakket salvie eller 2 ts tørket salvie
- valgfrie krydder og grønnsaker (som vårløk, gressløk, finhakket chili, jalapeño)
- 1.50 dl løk
- 1.00 rød eller grønn paprika
- 6.00 store egg
- 300.00 g revet ost (gjerne cheddar eller mozzarella)
- 3.00 dl cottage cheese
- 1.00 ts salt
- 1.00 ts pepper
Slik gjør du
- Potetbunn: Riv potetene og skyll godt i vann. Tørk i en salatspinner og legg på et kjøkkenhåndkle til alt vann er fjernet.
- Smør en form på cirka 22 x 32 cm. Bland potetene med 50 g smeltet smør. Press potetene ned i bunnen og opp langs veggene i formen til cirka 1 cm tykkelse overalt.
- Fyll: Stek kjøttdeig og bacon, tilsett krydderet. Avkjøl.
- Stek løk og paprika og bland med kjøttet.
- Visp egg, revet ost og cottage cheese, tilsett i kjøttblandingen. Salt og pepre til slutt.
- Hell blandingen oppå potetene og stek i ovn i cirka 1 time på 200 grader. Følg med på fargen, senk temperaturen om den blir for brun på toppen.