Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Buttermilk Biscuits

Denne frokosten varer hele dagen
Angela Taliaferros oppskrift på buttermilk biscuits

Angela Taliaferros oppskrift på buttermilk biscuits

-
+

Buttermilk Biscuits

  • 350.00 g hvetemel
  • 2.00 ts bakepulver
  • 0.75 ts natron
  • 70.00 g iskladt, saltet smør i små terninger
  • 2.00 dl kefir eller Cultura

Slik gjør du

(Nok til 12 biscuits)

  • Bland hvetemel, bakepulver og natron i en kjøkkenmaskin.
  • Hakk smøret inn i melblandingen – bruk gjerne en liten hakkemaskin, en «pie dough cutter» eller en skarp kniv.
  • Når deigen ser ut som våt sand, uten store smørklumper, tilsettes kefir/Cultura. Bland alt til hvetemelet forsvinner. Viktig: Ikke rør eller elt for mye.
  • Strø et godt lag mel på benken. Form deigen til en ball. Press den med fingertuppene til den er 1,5 cm tykk. Skjær ut biscuits med en rund ring eller en liten maisboks du har kuttet av endene på.  
  • Legg dem i en smurt bakeform med cirka 1 cm mellom hver. Om du ønsker skorpe på alle sider, gi dem bedre plass. Pensle med litt kefir/Cultura.
  • Bak i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter, til de er gyllenbrune.