Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

White Gravy

Denne frokosten varer hele dagen
Angela Taliaferros oppskrift på white gravy

Angela Taliaferros oppskrift på white gravy

-
+

White Gravy

  • 3.00 dl helmelk
  • 0.23 løk
  • 1.00 laurbærblad
  • 2.00 stk hel nellik
  • en klype muskatnøtt
  • 2.00 ss smør
  • 2.00 ss hvetemel

Slik gjør du

  • Legg nellik, løk og laurbærbladet i melken i en liten kjele og småkok på lav varme i 15 minutter. Fjern løken og krydderet. 
  • Varm opp smør i en annen kjele. Rør ut hvetemelet i smøret. Rør hele tiden og kok i 2–3 minutter. Ta smørkjelen av varmen og tilsett melken mens du visper for å unngå klumper. Sett tilbake på varmen og rør godt mens den blir tykk. Rør i 5–10 minutter til konsistensen er kremet. Tilsett salt og pepper.