Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Maisbrød

Ny matserie – sørstatsmat. Denne uken: Chili con carne
Oppskrift på maisbrød

Oppskrift på maisbrød

-
+

Maisbrød

  • 350.00 ml kefir, Cultura eller yoghurt naturell
  • 3.00 stk egg
  • 123.00 g smeltet smør eller olje
  • 240.00 g fint maismel (ikke maisenna)
  • 160.00 g hvetemel
  • 2.00 ts bakepulver
  • 1.00 ts natron
  • 0.50 ts salt
  • 1.00 ss sukker (valgfritt)
  • 0.50 boks mais (valgfritt)
  • litt finhakket jalapeño (valgfritt)

Slik gjør du

  • Smelt smør og ha det klart. Visp sammen kefir og egg i en bolle. I en annen bolle blandes maismel, hvetemel, bakepulver, natron og salt godt med hendene.
  • Hell det smeltede smøret i bollen med kefir og egg, og rør godt. Hell så de tørre ingrediensene over de våte, og bland godt sammen. Tilsett mais og jalapeño om ønskelig.
  • Maisbrødet kan lages i muffinsform, mini-langpanne eller en forvarmet støpejernsgryte. Smør formen du velger godt med fett, og hell deigen over i den.
  • Stek på 180 grader på over- og undervarme i 15–25 minutter, avhengig av type form.
  • Stikk en tannpirker i midten for å se om deigen er ferdig stekt. Det skal ikke henge igjen deig på tannpirkeren.
  • La maisbrødene kjøle seg i formen i 5–10 minutter, og server.