Skjær litt ned på fettlaget, men ikke fjern for mye.
Strø oksebrystet godt på begge sider med like deler salt og pepper.
Brisket kan røykes i barbecue smoker, i kulegrill eller stekes i ovn.
På kulegrill
Bruk god røykved, som eik. Del grillen inn i to soner. Fyr opp briketter og ved på en side, legg brisketen på den andre med en aluminiumspanne med vann under seg.
Røykingen kan ta mange timer. Du må mate ilden ofte, fylle på med vann i pannen og spraye kjøttet med eplejuice hver time, for å holde det fuktig.
Bruk et steketermometer: Når den tykkeste delen holder 90–92 grader, er kjøttet ferdig.
Kjøttet som ikke blir spist, pakkes tett med plastfolie og legges i kjøleskap. Det kan senere varmes i ovn på 90 grader. Spray det med litt vann eller eplejuice, eller legg en langpanne med kokende vann i bunnen av ovnen. Røkt brisket passer godt i chili con carne, taco, enchilada, burrito, pasta bolognese og mye annet.
I stekeovn
Sett ovnen på 100 grader, beregn 14–16 timers steketid.
Legg en langpanne med varmt vann i bunnen av ovnen. Legg brisketen på rist med fettsiden opp over et aluminumsfat som fanger opp dryppende fett.
Sjekk kjernetemperaturen flere steder for å sikre at hele kjøttstykket er over 90 grader. Når den tykkeste delen av kjøttet holder minst 90–92 grader, er kjøttet ferdig. Ta brisketen ut og la den hvile på benken i 30–40 minutter.
Alt som drypper av brisketen, kan du helle over i et litermål. Fettet er fantastisk å pensle på rett før servering.
Kjøttet som ikke blir spist, pakkes tett med plastfolie og legges i kjøleskap. Det kan senere varmes i ovn på 90 grader. Spray det med litt vann eller eplejuice, eller legg en langpanne med kokende vann i bunnen av ovnen. Røkt brisket passer godt i chili con carne, taco, enchilada, burrito, pasta bolognese og mye annet.