Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Shrimps & Grits

– Dere forbinder sikkert ikke Texas med reker?
Oppskrift på shrimps & grits

Oppskrift på shrimps & grits

-
+

Shrimps & grits

  • 14.00 stk store saltvannsreker (rå, uten skall)
  • 2.00 dl grits eller grov polenta
  • 6.00 dl grønnsaksbuljong
  • 4.00 ss kremfløte
  • 5.00 ss moden cheddar, revet
  • 1.00 dl Valentina-saus eller annen «mild» hot sauce
  • 1.00 dl hvitvin
  • salt og pepper
  • koriander eller persille

Shrimps & Grits er en maisgrøt med ost og reker, en typisk sørstatsrett basert på grovmalte maisgryn hvor det ytre maisskallet er fjernet ved hjelp av lut. Se etter «corn grits» i innvandrerbutikker. Det er mulig å bruke grov polenta, men koketiden kan da variere noe.

Slik gjør du

  • Krydre rekene med salt og pepper og stek på høy temperatur i panne eller på grill. Legg til side.
  • Kok grits i 20–30 minutter eller til grøten er passe tykk. Ha i kremfløte og cheddar. Rør om. Hold varm.
  • Til sausen koker du inn hvitvinen til cirka halvparten er igjen. Hell i Valentina-sausen. Hold varm.
  • Ha grøten i en dyp tallerken. Legg rekene på toppen og sausen rundt. Pynt med koriander eller persille.