Slik gjør du
- Hell ferskenlaken i en gryte og kutt ferskenene i skiver. Kok opp. Ønsker du å bruke egen frukt, koker du opp 2 dl sukker og 2 dl vann til sukkerlake. Tilsett 2 l ferske bær, som bjørnebær. Noen bær trenger mer sukker!
- Til bjørnebær tilsetter Taliaferro litt sitronskall og appelsinsaft. Til fersken tilsetter hun sitronsaft, 1 ss konjakk eller rom, litt vaniljeessens og noen frø fra en vaniljestang. Smak deg frem til fruktblandingen er både syrlig og søt. Tilsett 2 ts maisenna blandet i 2–3 ss kaldt vann.
- Legg 100 g smør i en langpanne og smelt i ovnen på 220 grader mens du lager røren.
- Bland hvetemel, sukker, bakepulver, salt og nok vann til en tykk pannekakerøre.
- Når smøret er smeltet, ta pannen ut av ovnen og hell fruktblandingen over smøret. Dekk den så med kakerøren i et jevnt, tynt lag. Panne, smør og fruktblanding skal være glovarme.
- Sett i ovnen og stek i 20–30 minutter til deigen har boblet opp og er litt gyllen. Konsistensen skal være løs – kaken blir fastere når den er avkjølt.
- Serveres lun med en klatt vaniljeis på toppen. Kaken kan også varmes i restvarme på grillen.