Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Chili con carne

Ny matserie – sørstatsmat. Denne uken: Chili con carne
Oppskrift på chili con carne

Oppskrift på chili con carne

-
+

Chili con carne

  • 0.50 kg kjøttdeig (eller ønsket mengde valgfritt kjøtt)
  • 3.00 ss olje
  • 1.00 stk stor løk, finhakket
  • 1.00 stk rød paprika, finhakket
  • 1.00 stk grønn paprika, finhakket
  • 3.00 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 3.00 ss chilipulver
  • 1.00 ts spisskummen
  • 1.00 boks finhakkede hermetiske tomater
  • 1.00 boks kidneybønner
  • 1.00 boks S&W svarte bønner
  • 1.00 boks S&W chilibønner
  • 1.00 ss melasse, brunt sukker eller vanlig hvitt sukker
  • 1.00 stk buljongterning eller 1 ts salt
  • 0.50 l vann
  • litt rømme
  • limebåter
  • fersk koriander

Slik gjør du

  • Fres løk, rød og grønn paprika i en stor gryte. Tilsett hvitløk når det er godt karamellisert. Deretter tilsetter du krydderet.
  • Brun kjøttet i blandingen. Tilsett tomatene, la koke på medium varme i cirka 20 minutter. Tilsett bønner, la koke i noen minutter.
  • Du kan mikse og blande de bønnetypene du liker eller har i skapet. Ønsker du en sterkere chili, kan du tilsette andre typer chilisaus eller -pulver. Taliaferro foretrekker chipotle, som har en fin røyksmak.
  • I en chili con carne kan du tilsette det kjøttet du vil. Taliaferros favoritt er røkt brisket, oksebryst.
  • Server med rømme, limebåter og litt fersk koriander på toppen.
  • Lag gjerne dobbelt mengde – gryten blir bedre med tiden. La den stå i kjøleskapet i to dager og frys halvparten.