Chili con carne
- 0.50 kg kjøttdeig (eller ønsket mengde valgfritt kjøtt)
- 3.00 ss olje
- 1.00 stk stor løk, finhakket
- 1.00 stk rød paprika, finhakket
- 1.00 stk grønn paprika, finhakket
- 3.00 stk hvitløksfedd, finhakket
- 3.00 ss chilipulver
- 1.00 ts spisskummen
- 1.00 boks finhakkede hermetiske tomater
- 1.00 boks kidneybønner
- 1.00 boks S&W svarte bønner
- 1.00 boks S&W chilibønner
- 1.00 ss melasse, brunt sukker eller vanlig hvitt sukker
- 1.00 stk buljongterning eller 1 ts salt
- 0.50 l vann
- litt rømme
- limebåter
- fersk koriander
Slik gjør du
- Fres løk, rød og grønn paprika i en stor gryte. Tilsett hvitløk når det er godt karamellisert. Deretter tilsetter du krydderet.
- Brun kjøttet i blandingen. Tilsett tomatene, la koke på medium varme i cirka 20 minutter. Tilsett bønner, la koke i noen minutter.
- Du kan mikse og blande de bønnetypene du liker eller har i skapet. Ønsker du en sterkere chili, kan du tilsette andre typer chilisaus eller -pulver. Taliaferro foretrekker chipotle, som har en fin røyksmak.
- I en chili con carne kan du tilsette det kjøttet du vil. Taliaferros favoritt er røkt brisket, oksebryst.
- Server med rømme, limebåter og litt fersk koriander på toppen.
- Lag gjerne dobbelt mengde – gryten blir bedre med tiden. La den stå i kjøleskapet i to dager og frys halvparten.