Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Pecanpai

God på bunnen
Angela Taliaferros oppskrift på perfekt pecanpai

Angela Taliaferros oppskrift på perfekt pecanpai

-
+

Pecanpai

  • 4.00 stk mellomstore egg
  • 200.00 g brunt sukker
  • 340.00 g lys syrup
  • 70.00 g smeltet smør
  • 0.25 ts romekstrakt eller 1 ss rum
  • 0.25 ts salt
  • 0.50 l ristede eller grovhakkede pekannøtter
  • 1.00 ss sitronsaft
  • 1.00 ts sitronsaft
  • 1.00 ts vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestang

Slik gjør du

  • Pisk smør, sirup, vanilje og sukker sammen med eggene. Rør inn pecannøttene. Fordel fyllet i paiskallet og dandér pecannøtter oppå. Hell i en ferdigstekt paibunn og stek i ovn på 180 grader 30-45 minutter. Om den begynner å bli litt for brun i toppen, senk temperaturen mot slutten. Den skal være litt bløt i midten. Fantastisk med is på toppen eller pisket kremfløte med litt rom.