Sprø potetvaffel med røkt kveite og løyrom
- 150 g kveite
- 1 ss olivenolje
- 5 ss majones
- 5 ss nyr
- 1 ss finhakket persille
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 1 ss finhakket gressløk
- 40 g løyrom
- 0.5 stk. grillet sitron (saften)
- 1 ts kvernet grønn pepper
Syltet reddik og stangselleri
- 1 stk. pakke røde reddiker
- 1 stk. stangselleri
- 75 g sukker
- 100 g eplejuice
- 200 g eplesidereddik
Potetvaffel
- 2.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ss sukker
- 2.5 dl kulturmelk
- 1 dl H-melk
- 1 stk. egg
- 1 stk. eggehvite
- 2 stk. kokte poteter
- 50 g nøttesmør
- 0.5 ts salt
Slik gjør du:
- Smør kveite inn med olivenolje og salt. Bak kveiten på midterste rille i ovnen på 120 grader i cirka 15–20 minutter. Den er ferdig når den flaker seg. Kjøl ned kveiten. Når den er kald, vispes den sammen med alle ingredienser med unntak av løyrom. Smak deretter til med salt, grønnpepper og grillet sitronsaft. Smør remuladen på vaffelens topp med syltet reddik, stangselleri og løyrom.
Syltet reddik og stangselleri – slik gjør du:
- Kok opp alt unntatt reddikene og stangsellerien, avkjøl syltelaken.
- Kutt reddikene i 0,5 cm tykke skiver, og legg de i den kalde syltelaken i cirka 30 min.
- Skrell stangsellerien og kutt skiver på 0,5 cm tykkelse, legg i vann med isbiter for å få de sprø.
- Ta ut reddiken av syltelake før servering og spray et dryss med ren eplesidereddik på reddiken og stangsellerien i hensikt å få en frisk syre.
Potetvaffel – slik gjør du:
- Lag nøttesmør av smøret.
- Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Deretter blander du kulturmelk, melk, eggene og det smeltede smøret inn i det tørre. Kjør inn potetene med stavmikser til slutt. Sil røren gjennom en fin sil.
- La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15–20 minutter, og ha den over på Espumaflaske med to patroner.
- Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist. Stuss hjertene med en saks. Friteres i varm olje på 175 grader i cirka to minutter.