Tempurarøre
- 60 g hvetemel
- 60 g maisenna
- 1 ts bakepulver
- 1.5 dl øl
- salt og pepper
Fritert strutseving
- 200 g skudd av strutseving (trenger ikke forkokes)
- solsikke-, soya- eller rapsolje til fritering
Asiatisk dipp
- én del fiskesaus
- én del soyasaus
- hakket ingefær
- hakket hvitløk
- sesamolje
- sitrongress eller saften av lime/sitron (kan sløyfes)
Tempurarøre:
- Rør alt sammen. Hvis røren virker for tykk, ha i mer øl. Tommy Østhagen liker at røren henger tynt på, så grønnsaken synes gjennom. Hvis den henger for tynt på, rør inn mer hvetemel.
Fritert strutseving:
- Varm opp oljen i en gryte til den er middels varm, så det bruser når du legger noe oppi. Dypp strusevingskuddene i røren og friter dem til de er gylne og sprø, legg dem deretter på tørkepapir.
Asiatisk dipp:
- Lag saus av halvparten fiskesaus og halvparten soyasaus. Ha i litt hakket ingefær og litt hakket hvitløk etter smak. Ha i noen dråper sesamolje.
- Hvis du ønsker litt sitrussmak kan du ha i en bit av en stang sitrongress, eller noen dråper lime eller sitron.
- Server til strutseving-tempuraen.