Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Studentmat

Shakshouka

Oppskrift på enkel shakshouka

Oppskrift på enkel shakshouka

-
+

Shakshouka

  • 3 ss Olivenolje
  • 1 ts Spisskummenfrø
  • 1 stk Stor løk
  • 1 stk Fedd hvitløk
  • 1 stk Rød paprika
  • 1 stk Gul paprika
  • 0.5 ts Røkt paprikapulver
  • 0.5 ts Gurkemeie
  • 400 g Hermetiske tomater, grovhakket
  • 4 stk Egg
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  • Forvarm stekovnen til 180 grader.
  • Skjær løken først i to og så i tynne skiver.
  • Varm oljen i en stekepanne som tåler å settes i ovnen.
  • Ha i spisskummenfrøene og stek i et par minutter til de dufter og blir litt mørkere før du har i løken.
  • La den surre i 10 minutter på middels varme.
  • Del paprikaene i to, skjær av de hvite ribbene, fjern frøene og skjær i tynne strimler.
  • Hakk hvitløken.
  • Ha begge deler i pannen når løken er myk og gylden og skru ned varmen.
  • La blandingen surre i pannen i rundt 20 minutter til også paprikaen er myk. Rør med jevne mellomrom så ingenting svir seg.
  • Ha i gurkemeie, paprika og tomater og la alt surre i ytterligere 10-15 minutter og smak til med salt og pepper.
  • Lag fire fordypninger i blandingen og knekk et egg ned i hver fordypning. Sett pannen inn i ovnen og stek i 8-10 minutter til eggene er kokt slik du liker dem. Server med én gang, så ikke eggene blir helt hardkokte.