Slik gjør du
- Forvarm stekovnen til 180 grader.
- Skjær løken først i to og så i tynne skiver.
- Varm oljen i en stekepanne som tåler å settes i ovnen.
- Ha i spisskummenfrøene og stek i et par minutter til de dufter og blir litt mørkere før du har i løken.
- La den surre i 10 minutter på middels varme.
- Del paprikaene i to, skjær av de hvite ribbene, fjern frøene og skjær i tynne strimler.
- Hakk hvitløken.
- Ha begge deler i pannen når løken er myk og gylden og skru ned varmen.
- La blandingen surre i pannen i rundt 20 minutter til også paprikaen er myk. Rør med jevne mellomrom så ingenting svir seg.
- Ha i gurkemeie, paprika og tomater og la alt surre i ytterligere 10-15 minutter og smak til med salt og pepper.
- Lag fire fordypninger i blandingen og knekk et egg ned i hver fordypning. Sett pannen inn i ovnen og stek i 8-10 minutter til eggene er kokt slik du liker dem. Server med én gang, så ikke eggene blir helt hardkokte.