Nord-kinesisk svin med selleri og gulrøtter
- 300 g Magert, renskåret svinekjøtt (kotelett, ytrefilet)
- 2 ss Lys soyasaus
- 1 ss Tørr sherry
- 0.5 ts Revet ingefær
- 1 stk Liten løk
- 2 stk Stilker stangselleri
- 2 stk Gulrøtter
- 50 g Usaltede peanøtter
- 2 ss Olje
- 1 stk Fedd hvitløk
- 1 ss Maisennamel løst i 6ss vann.
- Salt
- Sriracha eller annen chilisaus
Slik gjør du
- Lag en marinade av soyasaus, sherry og ingefær.
- Skjær svinekjøttet i små terninger og la det ligge i marinaden mens du kutter løk, selleri og gulrøtter i små biter.
- Varm en wok eller stekepanne og stek svinekjøttet i olje på høy varme i 5-6 minutter. Fjern kjøttet fra pannen.
- Ha i grønnsakene og litt mer olje. Stek til grønnsakene er stekt, men fortsatt faste i konsistensen. Rør hele tiden.
- Legg kjøttet tilbake og tilsett en klype salt om det trengs, samt eventuelt chilisaus.
- Løs maisenna melet opp i vann og rør inn i retten til det tykner.
- Server med ris.